PDA

View Full Version : do yoyo loaches breed in captivity???



Arkie
08-17-2007, 09:48 AM
im the proud owner of two lovely yoyo loaches and was just wondering if these loaches breed in captivity and if so are they hard to breed? they are the cutest lil fish, and the other night after feeding my fish i was lucky enough to see my yoyos,clown loaches and the kuhlis all doing a cute dance together. aaawwwww

crackatinny
08-17-2007, 09:56 AM
Asfar as I know they do not breed in captivity, but arent those loaches loveable, LOL, I have the same 3 variaties as you do.

Here is a link you may find helpfull http://www.loaches.com/

Dave66
08-18-2007, 11:22 AM
Botia do breed in aquaria, usually in large planted tanks, but they have to mature. No one I know, myself included, has seen them breed; I found several B. dario youngsters swimming 'round in a filter when I specialized in Botia. When, how and where the parents bred I'll never know.
I've also read of an aquarist who found several dozen young clown loaches when he pulled up the plants in a tank.

Dave