Aquarium Forum
 


Menu
  · Tropical Fish Home
· Fish News
· Aquarium Forum
· Calculators
· Free Aquarium Ebook
· Feedback
· Photo gallery
· Plant species
· Tropica Plant DB
Tropical fish species
· By Common name
· By Scientific name
Tropical Marine fish
· By Common name
· By Scientific name

Articles
  · African Cichlids
· Algae Control
· Aquarium Decoration
· Aquarium Resources
· Aquatic Plants
· Barb Fish
· Betta Fish
· Breeding Fish
· Catfish
· Central American Cichlids
· Cichlids
· Clownfish
· Corals
· Corydoras Catfish
· Discus Fish
· Dwarf Cichlids
· Fish Diseases
· Frogs and Turtles
· Goby Fish
· Goldfish
· Gourami
· Invertebrates
· Jellyfish
· Killiefish
· Lake Victoria Cichlids
· Livebearers
· Malawi Cichlids
· Marine Aquariums
· Marine Aquarium Fish
· Other Fish
· Pleco
· Predatory Fish
· Photography
· Pond Fish
· Responsible Fish Keeping
· Rainbow Fish
· Shark Fish
· South American Cichlids
· Tanganyika Cichlids
· Tetra Fish
· Tropical Fish Food

User Tag List

Results 1 to 2 of 2

Thread: No BB

  1. #1

    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Nevada
    Posts
    79

    Latest gifts & ribbons:

    For doing a fine job with your first tank. - Slaphppy7   

    Default No BB


    0 Not allowed!
    Hi. I have been trying to do a fishless cycle in my 20g quarantine tank for about a month now. I used Prime on the water I added, used Dr.Tims ammonia and turned my heater up to 82f. My ammonia reading has been between 1 and 2 ppm using the API Master test Kit since I first started. 6 days ago I added a fluval polishing pad from my 406 canister on my 75g to the hob filter on my 20g. I have tested twice since I added the other media and nothing has changed. The hob has a sponge, polishing pads and ceramic bio media. I also have an airstone and no decorations in the tank. Am I missing something? I thought for sure I would have seen a drop in the ammonia by now resulting in some Nitrites. I did have to add some primed tap about a week and a half ago because a lot of water had evaporated. Any suggestions? Am I doing something wrong? Thank You
    I Am A Freshwater Fish In A Saltwater World
    Be The Rainbow In Someone Else's Cloud

  2. #2

    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    5,324

    Awards Showcase

    Latest gifts & ribbons:

    Happy Christmas! - Slaphppy7   Happy V Day! - WhistlingBadger   Happy Holiday to you! - Boundava   Merry Christmas! - Slaphppy7   My fish say thanks - KoryKat   

    Default


    0 Not allowed!
    The polishing pad just didn't have enough bacteria (or any) to bring over. Bacteria doesn't spread itself uniformly across all media in a filter.

    1 month isn't that long in a cycle process. Make sure that your PH is still above 6.5.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •