Aquarium Forum
 


Menu
  · Tropical Fish Home
· Fish News
· Aquarium Forum
· Calculators
· Equipment reviews
· Free Aquarium Ebook
· Feedback
· Link to us
· Photo gallery
· Plant species
· Tropica Plant DB
Tropical fish species
· By Common name
· By Scientific name
Tropical Marine fish
· By Common name
· By Scientific name

_________________
 
      
        Via paypal



Articles
  · African Cichlids
· Algae Control
· Aquarium Decoration
· Aquarium Resources
· Aquatic Plants
· Barb Fish
· Betta Fish
· Breeding Fish
· Catfish
· Central American Cichlids
· Cichlids
· Clownfish
· Corals
· Corydoras Catfish
· Discus Fish
· Dwarf Cichlids
· Fish Diseases
· Frogs and Turtles
· Goby Fish
· Goldfish
· Gourami
· Invertebrates
· Jellyfish
· Killiefish
· Lake Victoria Cichlids
· Livebearers
· Malawi Cichlids
· Marine Aquariums
· Marine Aquarium Fish
· Other Fish
· Pleco
· Predatory Fish
· Photography
· Pond Fish
· Responsible Fish Keeping
· Rainbow Fish
· Shark Fish
· South American Cichlids
· Tanganyika Cichlids
· Tetra Fish
· Tropical Fish Food
Results 1 to 4 of 4
  1. #1

    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Manhattan, Ks
    Posts
    475

    Awards Showcase

    Latest gifts & ribbons:

    ٩(̾●̮̮̃̾̃̾)۶ - korith   

    Default Mysterious die off


    0 Not allowed!
    I've had my 29 gallon dirt tank stocked for a week now and I've lost 4 glow light tetra with no sign of a cause. I'm running 2 AC30s while I wait for my xp3 to come with a fishless cycle so ammonia and nitrites are 0 and nitrates are less then 10. My first thought was an ammonia spike when I found 2 dead at the same time but the others have come a 2 days apart. I'm in the middle of doing a large water change before I dose with PraziPro but haven't seen anything that makes me think it would a worm. The fish seem to be fine when I turn off the light then in the morning I find one dead in the filter uptake. Any ideas what could be the cause or is shock from the move killing the weaker fish?
    20 gallon tall: empty
    29 gallon: moderately planted with 9 bloodfin tetra, 1 german blue ram, 11 glow light tetra and 1 BNP
    10 gallon QT: empty

  2. #2

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    New England
    Posts
    7,586

    Awards Showcase

    Latest gifts & ribbons:

    Thanks for the Rep ;-) - steeler58   For being one minute late on the DT contest. - Silbar   First round on me , Happy Birthday - gadget228   For hanging out on a lazy Sunday ;-) - steeler58   No Message - BluewaterBoof   

    Default


    0 Not allowed!
    Did you use plant substrate for aquariums? How long has the tank been cycled?

  3. #3

    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Israel
    Posts
    3,689

    Awards Showcase

    Latest gifts & ribbons:

    Welcome back! - Slaphppy7   

    Default


    0 Not allowed!
    Quote Originally Posted by Limming View Post
    I've had my 29 gallon dirt tank stocked for a week now and I've lost 4 glow light tetra with no sign of a cause. I'm running 2 AC30s while I wait for my xp3 to come with a fishless cycle so ammonia and nitrites are 0 and nitrates are less then 10. My first thought was an ammonia spike when I found 2 dead at the same time but the others have come a 2 days apart. I'm in the middle of doing a large water change before I dose with PraziPro but haven't seen anything that makes me think it would a worm. The fish seem to be fine when I turn off the light then in the morning I find one dead in the filter uptake. Any ideas what could be the cause or is shock from the move killing the weaker fish?
    Please refresh my memory - The tank was cycled before adding the fish? The fish all eat fine and swim fine and then you find them dead? So, your tank is cycled and you are waiting for a 3rd filter to cycle? What move are you referring to?

  4. #4

    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Manhattan, Ks
    Posts
    475

    Awards Showcase

    Latest gifts & ribbons:

    ٩(̾●̮̮̃̾̃̾)۶ - korith   

    Default


    0 Not allowed!
    I used mircle grow organic dirt capped with sand (I've seen it used tons and don't think this is the problem). The tank was cycled for a few days before adding the fish with 2 AC30s running on it for now. When I get the xp3 working I'll just transfer all the media to it thus not losing the cycle. All the fish seem to be fine then I find one dead in the morning (its happened every morning since the first 2 died on 3 days ago).
    20 gallon tall: empty
    29 gallon: moderately planted with 9 bloodfin tetra, 1 german blue ram, 11 glow light tetra and 1 BNP
    10 gallon QT: empty

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •