Aquarium Forum
 


Menu
  · Tropical Fish Home
· Fish News
· Aquarium Forum
· Buy & Sell
· Calculators
· Equipment reviews
· Free Aquarium Ebook
· Feedback
· Link to us
· Photo gallery
· Plant species
· Tropica Plant DB
Tropical fish species
· By Common name
· By Scientific name
Tropical Marine fish
· By Common name
· By Scientific name

_________________
 
      
        Via paypal

  AC news is a part of
      Nature Blog Network

      Reef Aquarium Blog

Privacy & Ad Policy

Articles
  · African Cichlids
· Algae Control
· Aquarium Decoration
· Aquarium Resources
· Aquatic Plants
· Barb Fish
· Betta Fish
· Breeding Fish
· Catfish
· Central American Cichlids
· Cichlids
· Clownfish
· Corals
· Corydoras Catfish
· Discus Fish
· Dwarf Cichlids
· Fish Diseases
· Frogs and Turtles
· Goby Fish
· Goldfish
· Gourami
· Invertebrates
· Jellyfish
· Killiefish
· Lake Victoria Cichlids
· Livebearers
· Malawi Cichlids
· Marine Aquariums
· Marine Aquarium Fish
· Other Fish
· Pleco
· Predatory Fish
· Photography
· Pond Fish
· Responsible Fish Keeping
· Rainbow Fish
· Shark Fish
· South American Cichlids
· Tanganyika Cichlids
· Tetra Fish
· Tropical Fish Food
Results 1 to 10 of 18

Hybrid View

  1. Default Skipped Nitrites?


    0 Not allowed!
    I am about 1 week into a fishless cycle, but have used some BB from filter on established tank to help speed things up. I dosed with ammonia to 3ppm about 5 days ago. I then proceeded to plant the tank, add rocks driftwood etc. SO yesterday I tested ammonia and it was about 0.5, no nitrites and no nitrates.

    Today I am reading zero ammonia, 0 nitrite and 5ppm nitrates.

    My question is where do I go from here, redose with ammonia? Why didn't I ever see the nitrites?

  2. #2

    Default


    0 Not allowed!
    Are you using a filter from an established tank on the current tank or are you using biomedia from an established tank in your current filter. What size tank are you talking about btw.

  3. Default


    0 Not allowed!
    Quote Originally Posted by jeffs99dime
    Are you using a filter from an established tank on the current tank or are you using biomedia from an established tank in your current filter. What size tank are you talking about btw.
    I took the removable pieces from my old filter (aqueon quite flow has these blue things in there that supposedly have BB grow on them) and put them in the new tank (36g) the old tank is only 10g and still stocked so I can't transfer the whole filter over, unless I bring the livestock too.

  4. #4

    Default


    0 Not allowed!
    Dose ammonia back up to 3ppm . Test again in 24 hours. Post your readings again. What filter is on the new tank also? Did you place the old BB parts in your new filter? Or did you place them in the tank?

  5. Default


    0 Not allowed!
    Quote Originally Posted by jeffs99dime
    Dose ammonia back up to 3ppm . Test again in 24 hours. Post your readings again. What filter is on the new tank also? Did you place the old BB parts in your new filter? Or did you place them in the tank?
    I shook them off in the tank near new filters intake, I could try to get them inside of it too. Thought rinsing them off in there would help transfer some, all sorts of icky slime came off. New filter is a bigger version of aqueon quiet flow. the 55g one.

  6. Default


    0 Not allowed!
    I couldn't figure out how to edit previous post but I just dosed it back up to 3ppm and will post levels in 24 hours.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •