Aquarium Forum
 


Menu
  · Tropical Fish Home
· Fish News
· Aquarium Forum
· Buy & Sell
· Calculators
· Equipment reviews
· Free Aquarium Ebook
· Feedback
· Link to us
· Photo gallery
· Plant species
· Tropica Plant DB
Tropical fish species
· By Common name
· By Scientific name
Tropical Marine fish
· By Common name
· By Scientific name

_________________
 
      
        Via paypal

  AC news is a part of
      Nature Blog Network

      Reef Aquarium Blog

Privacy & Ad Policy

Articles
  · African Cichlids
· Algae Control
· Aquarium Decoration
· Aquarium Resources
· Aquatic Plants
· Barb Fish
· Betta Fish
· Breeding Fish
· Catfish
· Central American Cichlids
· Cichlids
· Clownfish
· Corals
· Corydoras Catfish
· Discus Fish
· Dwarf Cichlids
· Fish Diseases
· Frogs and Turtles
· Goby Fish
· Goldfish
· Gourami
· Invertebrates
· Jellyfish
· Killiefish
· Lake Victoria Cichlids
· Livebearers
· Malawi Cichlids
· Marine Aquariums
· Marine Aquarium Fish
· Other Fish
· Pleco
· Predatory Fish
· Photography
· Pond Fish
· Responsible Fish Keeping
· Rainbow Fish
· Shark Fish
· South American Cichlids
· Tanganyika Cichlids
· Tetra Fish
· Tropical Fish Food
Results 1 to 2 of 2

Threaded View

  1. Default Some kind of cloudy mold or fungus growing in my QT


    0 Not allowed!
    I'm on my second round of antibiotics (Maracyn 1&2) for some kind of bacterial infection that my flame tetras have. I'm three days in on the five day course, and I see only slight improvement so far. 8 of the 9 look fine, but the largest one just doesn't seem to be shaking whatever he's got. (Pics attached. Whitish patches beneath the region of his dorsal fin, and most noticeably right next to his tail fin)

    But that's not really what I'm worried about. There is white fuzzy stuff starting to grow around the sides of the tank. Pics attached

    I'm running an Ovation 700 in my 10 gal QT with new established filter media put in before this round of meds, daily ammonia tests are coming back 0, although nitrates are dropping, so I'm expecting the cycle to crash here before long.

    This morning I double-rinsed/soaked a clean cloth in dechlorinated water and wiped up the worst of it (keeping in mind that there's beneficial bacteria in there too, so I didn't wipe down the whole thing) I took out the filter media and rinsed in dechlorinated water, took out the heater and cleaned it off.

    Should I be concerned about whatever this crud is that's growing?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •