This may end up being a longer post, but I am a bit frustrated and upset at well. I have a 6 gal filtered tank and it has completely cycled. Just checked the parameters with the API Master Freshwater kit this evening and the values are 0/0/5. Tank temp is 76-78. I have had an Oto for just over a month now and am currently on my 3rd betta fish... The first two got a horrible case of body fungus within 24-48hrs after being in the tank. The first one passed but I was able to bring the second back and exchange for a new fish. I don't mind treating a fish, but getting that sick within 2 days is a little crazy and I don't want to spend $$ on a brand new fish... maybe that's wrong thinking... but still a newbie...

I got Melafix which was recommended to me by a co-worker (she's the aquarist at my job) and I have been dosing my tank since I introduced my 3rd and current betta every morning per the directions. He was a bit lethargic this morning and when I got home from work I looked and sure enough he has body fungus, it's not as bad as the last two.. but I am just so frustrated... how come my oto, which is supposed to be super sensitive to water quality and blah blah is fat, super active and healthy.. and yet the bettas have all gotten ill...

Should I keep dosing the water and hope he gets better? Or I feel like giving up.. I have gotten the bettas from 2 different stores, hoping it was the store, but what else could I have done? All the plants in the tank are real so it wouldn't be an injury caused infection... I suppose their immune systems are not very strong...

Sorry for the rant.. just upset and really like this fish, and now I am pretty bummed out. Thanks for the input.