PDA

View Full Version : Can rotala's float?



EmmanuelJB
12-15-2010, 11:30 PM
I ordered a couple bunches of rotala, and no matter what I do IT WONT STAY DOWN it is sooo frustrating!! So now it is just floating on the top of my aquarium, will it do ok?

Thanks!

korith
12-16-2010, 03:22 AM
What kind of substrate do you have in your tank? I have rotala and had no issues keeping it down. You could always try plant anchors to help hold down the roots down. It should be fine if left floating.

EmmanuelJB
12-16-2010, 03:32 AM
What kind of substrate do you have in your tank? I have rotala and had no issues keeping it down. You could always try plant anchors to help hold down the roots down. It should be fine if left floating.
I have a mixture of flourite, eco complete, and gravel.

Also I just got the plants last Friday, so the roots have not really developed yet.